Un gimnàs i centre de taekwondo del Prat de Llobregat que ha patit les restriccions per la pandèmia, una perruqueria 100 % bio especialitzada en productes per a persones amb problemes de salut i una bugaderia on la propietària ha contractat la seva treballadora a través del servei d’ocupació de Barcelona Activa.

Gimnàs amb un or olímpic

Avui el Jose Corbacho visita un gimnàs i centre de taekwondo del Prat de Llobregat regentat per l’exentrenador olímpic Fran Martín. Al Gym Studio descobreix com les restriccions han afectat el dia a dia d’un negoci que es presenta com un espai de salut. Ha hagut d’adaptar l’espai a les mesures amb torns i distàncies.

Entre classe i classe també coneix el Joel González, campió olímpic de taekwondo a Londres 2012, ​​ doble campió mundial al 2009​ i 2011, ​ i també doble campió d’Europa al 2010​ i 2012. Vuit anys després de l’or olímpic, aquest atleta es retroba amb qui va ser el seu entrenador. El Joel explica com un esportista d’elit ha perdut un any d’entrenaments i competicions.


Bio Pelu

De nou a Barcelona, a la Nova Esquerra de l’Eixample, Corbacho coneix la Bio Pelu. Aquesta perruqueria es dirigeix a un públic que, per motius de salut, no pot utilitzar productes químics i amb l’arribada de la covid ha incorporat la venda en línia dels tints perquè les clientes es facin els tractaments a casa.

L’Eduard Boldova, fundador del negoci, explica com han hagut de fer un gir de guió per sobreviure. Productes fets amb arrels i pètals de flors per donar color que atrau les persones amb consciència sostenible i ajuda persones com la Patrícia Pascual que, després d’un procés de quimioteràpia i en veure que rebutjava els tints comercials, ha pogut recuperar la seva imatge amb la Bio Pelu.


Bugaderia Super-Net

I per acabar el capítol, Corbacho coneix l’Alba Heredia, tècnica d’ocupació i prospecció de Barcelona Activa. que forma part del projecte 30 Plus que busca feina a persones majors de la trentena. Des de Can Andalet , al barri del Carmel, l’Alba acompanya el Corbacho a una tintoreria i li presenta la propietària i una treballadora que s’han conegut gràcies a la seva feina d’intermediació.

El Jose ens explica com la Marta Garrido, propietària de la bugaderia Super-Net, va posar-se en contacte amb el servei que busca perfils adequats a les demandes laborals perquè, tot i la pandèmia, el seu negoci era essencial i necessitava ampliar el personal. Després de la contractació també es fa un seguiment, tot plegat amb una subvenció a les empreses.