La Festa Uncopdemà vol que els més petits s’ho passin bé i es diverteixin mentre ajuden altres nens que ho necessiten. Pretén sensibilitzar i donar a conèixer a les famílies el fet que existeix una altra realitat social que afecta milions d’infants, tant d’aquí com d’arreu del món. Amb aquesta acció social, que des de fa quatre anys es fa al Tibidabo, es vol apropar als ciutadans la important tasca que fan les entitats que treballen per a la infància dia a dia.

Enguany la festa ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Leo Messi, que també té l’interès de potenciar la igualtat d’oportunitats entre els nens i nenes. Aquests són punts que tenen en comú la Fundació Leo Messi i la Festa Uncopdemà i, per això, Leo Messi ha volgut donar suport a la iniciativa solidària fent de padrí de la Festa i transmetent els valors de l’esforç, la humilitat, la superació diària i la solidaritat.

En la jornada d’aquest diumenge més de 6.000 persones han pujat fins al Parc d’Atraccions del Tibidabo per gaudir de les activitats i tallers de sensibilització organitzades per les entitats no lucratives. Any rere any hi col·laboren diferents entitats de la ciutat i, per tal de donar la oportunitat a totes, en aquesta edició de 2013 hi han participat concretament cinc:

  • Acció contra la fam és una ONG d’àmbit mundial que combat la desnutrició infantil alhora que garanteix aigua i mitjans de vida segurs a les poblacions més vulnerables. Té com a missió salvar vides i acabar amb la fam mitjançant la prevenció, detecció i tractament de la desnutrició abans, durant i després de les emergències.
  • L’Associació catalana Síndrome X Fràgil ofereix acollida i ajuda les famílies que han estat diagnosticades amb la desconeguda Síndrome del cromosoma X-Fràgil. L’Associació guia les famílies i les acompanya en les diferents fases de la malaltia.
  • La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia va ser creada a Barcelona l’any 1989 i treballa per cobrir les necessitats bàsiques dels nens i joves malalts de càncer a Catalunya i de les seves famílies.
  • La Fundació Carles Blanch està compromesa en la formació i la promoció humana i cultural dels infants i joves en situació d’alta vulnerabilitat o risc d’exclusió social. Els acompanya en els processos socioeducatius necessaris, per tal que puguin transformar la seva realitat i el seu entorn social.
  • La Fundació Adsis té com a missió construir una societat més justa i solidaria, mitjançant la promoció integral de persones i grups empobrits i exclosos. Proposa especialment la implicació de joves, i realitza, junt amb altres persones i organitzacions, programes d’acció social, educatius i de cooperació al desenvolupament.

Com cada any, la Festa Uncopdemà s’ha celebrat a les mítiques atraccions del Parc d’Atraccions del Tibidabo, que també ha volgut col·laborar amb la iniciativa solidària fent descomptes en l’entrada al recinte: 10 euros per als més joves fins als 18 anys i 20 euros per als adults. Amb la compra de cada entrada s’ha obsequiat una samarreta de la Festa Uncopdemà i els fons obtinguts es destinaran a totes les entitats no lucratives que hi han participat.