En el marc de la celebració de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona i el Banc de Sang i Teixits col·laboren en aquesta campanya de donació que té com a lema “Jo per tu donaria la vida”. Les biblioteques que hi participen i els horaris de donació es poden consultar el web de l’Ajuntament. La reserva prèvia es pot fer a través del web del Banc de Sang i Teixits. No obstant, qualsevol persona podrà apropar-se a les biblioteques i donar sang sense reserva prèvia.

Conscienciar que donar sang és donar vida

Cada dia es necessiten 1.000 donacions de sang per atendre tots els pacients de Catalunya. Són especialment bàsiques les donacions de persones amb grup sanguini zero negatiu.

El Banc de Sang i Teixits organitza setmanalment prop de 60 campanyes de donació arreu de Catalunya, unes 15 a Barcelona, per tal de garantir que hi haurà la sang necessària en tot moment. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i en cas de ser dona, no estar embarassada.