La investigació es va iniciar al maig de l’any passat quan la delegació de Correus a Catalunya va comunicar als Mossos d’Esquadra que alguns paquets postals que contenien terminals de telefonia mòbil no arribaven al seu destí.

Les investigacions van apuntar a un home de 35 anys, veí de Badalona que treballava de conductor en una empresa subcontractada per Correus i cobria rutes de transport d’embalatges de telefonia mòbil de diversos operadors, com la persona que presumptament sostreia els dispositius mòbils en algun dels itineraris. Una vegada sostrets, els lliurava a dos homes de 29 i 27 anys, també veïns de Badalona, que feien d’intermediaris i els venien al mercat negre. Els detinguts intentaven vendre els terminals entre la xarxa de familiars, amics i coneguts i també en alguns basars i botigues de Badalona i del districte de Ciutat Vella a Barcelona.

Els Mossos han pogut recuperar 13 telèfons dels 65 aparells de telefonia que s’havien robat. Els tres detinguts van reconèixer els fets i dos d’ells van passar aquest divendres a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs, com a presumptes autors de delicte d’apropiació indeguda i de receptació.