La 35a edició de la festa universitària a Barcelona per excel·lència, la Telecogresca, se celebra al Parc del Fòrum aquest dissabte amb un cartell de concerts que vol rememorar els millors moments viscuts en els últims anys amb les actuacions de La Pegatina, Bongo Botrako, Txarango, La Troba Kung-Fú, Albert Neve, Brian Cross, Javi Mula entre altres artistes.

Enguany l’Associació Cultural Telecogresca, una associació universitària sense ànim de lucre que, des de 1978 organitza la festa, han hagut de fer front a diverses adversitats que els ha obligat a innovar i trobar un nou model de festa. Per una banda, l’Ajuntament ha obligat a canviar el format característic de la celebració que sempre havia començat a les 23 h i enguany ha hagut de començar a les 19 h. Per altra banda, l’organització, per por de no vendre totes les entrades i no poder sufragar els costos, ha decidit habilitar només dos escenaris en comptes dels tres que tenien en edicions anteriors.

Aquesta 35a edició de la Telecogresca haurà d‘acabar a les 3 h i no a les cinc de la matinada com anys anteriors a causa del canvi en les normatives de les activitats d’oci de la ciutat . Tot i això, segons l’Associació Cultural Telecogresca, aquestes normatives no s’han aplicat a altres festivals com el Primavera Sound o la Feria de Abril. A més, enguany la Telecogresca també s’ha vist perjudicada per l’augment de l’IVA que ha afectat al sector cultural, fent més difícil la tasca de reinventar-se com a festa.