FUENSASANTA BERLANGA "Estabamos esperando la temporada porque los niños estaban locos por venir a la playa, y cuando empieza el buen tiempo venimos cada día." Com aquesta família, molts barcelonins han aprofitat les altes temperatures i el sol radiant per anar a la platja. MARIBEL MARÍN "Avui he pensat 'me'n vaig a la platja que a prendre una miqueta el sol' i m'he trobat dues companyes." CARMEN SOTO "Estaba deseando que hiciera un poquito de tiempo buena para venir a la playa." També hi hem trobat habituals, que vénen fins i tot a l'hivern. ANTONIO LÓPEZ "Sempre que podem venim, és una cosa, gairebé una obligació." MARTA ROIG "I vinc per la circulació de les cames, m'ho va recomanar el metge." Alguns van preparats per passar-hi tot el dia. Un altre imatge que ha tornat és la dels massatgistes que ofereixen serveis no autoritzats. El litoral es també un bon reclam per als turistes, que en alguns casos canvien fins i tot el seu programa per a les vacances. ROBERT, turista "Hem vingut per anar de botigues, però el temps és tan bo que passarem tot el dia a la platja. És millor ser aquí que anar a comprar." A peu de sorra ja hi ha nou guinguetes obertes. També s'han activat els serveis de vigilància de la Creu Roja i les patrulles de la Guàrdia Urbana. Aquest any s'ha posat un èmfasi especial a la neteja. Tot i que el bon temps ja ha començat i molts han estrenat avui les platges, el cert és que ara mateix només estem en la temporada mitja. L'u de juny arrancarà la temporada alta i serà aleshores quan el dispositiu de seguretat i neteja ampliarà encara més els seus horaris.

Per atendre els usuaris de les platges, el dispostiu de l’Ajuntament està en marxa des de fa tres setmanes, quan va començar la temporada. Patrulles de la Guàrdia Urbana tant uniformades com de paisà vigilen perquè no s’hi produeixin furts i treballaran per minimitzar pràctiques tan esteses com la venda ambulant il·legal. La vigilància s’intensificarà quan arribi la temporada alta amb el Grup de Platges, que estarà en ple rendiment a l’estiu.

També estan en marxa els xiringuitos. De moment només funcionen nou del total de 19 que hi ha repartits per les platges de Barcelona. Els de les platges de Sant Sebastià i Sant Miquel obren de les 9 a les 0 h, i les guinguetes del Bogatell, la Mar Bella, la Nova Mar Bella i Llevant ho fan de les 9 a les 2 h.

Neteja a la sorra

Pel que fa a la neteja, s’han incorporat brigades en torns de matí, tarda i nit. També s’ha incrementat el nombre de papereres a la sorra i s’ha passat de les 50 que hi ha durant la temporada baixa fins a les 250. Els xiringuitos disposen de servei de recollida selectiva en les cinc fraccions de residus.

27 operaris i 11 vehicles participen en les tasques de neteja. Al matí i a la tarda es buiden les papereres i s’escombra la sorra. Les zones pavimentades es netegen tres cops per setmana en torn de nit. Els banyistes disposen de 67 lavabos públics, 14 d’adaptats, i 89 dutxes.

Un any més hi ha dos equipaments que oferiran activitats lúdiques vinculades a les platges: el Centre de la Platja i l’Espai de Mar.