L’objectiu era ser tantes persones com presos hi ha al CIE de la Zona Franca, que té un aforament màxim de 208 persones. Els manifestants s’han concentrat al davant del Mercat de Santa Caterina i, identificats amb números sobre la samarreta, igual que els estrangers que es troben tancats als CIE, han pujat per la via Laietana fins a l’edifici de la Policia Nacional, davant del qual han començat amb la flaixmob. Durant la protesta, que ha tallat el trànsit d’aquesta avinguda durant uns 10 minuts, han aprofitat per repartir tríptics informatius.

Després, la flaixmob s’ha repetit a la plaça de Sant Jaume i també a la rambla del Raval, que era el destí final de la manifestació. Allà s’han fet una foto de família en solidaritat amb totes les persones que, en altres manifestacions per diferents temes, han resultat ferides per les pilotes de goma dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, com ara l’Ester Quintana.

A cada parada de la marxa d’aquest matí, els convocants de la mobilització han llegit el manifest que exigeix el tancament dels CIE d’arreu d’Espanya i que en critica l’opacitat en la gestió d’aquests centres. Es tracta d’equipaments on les persones estrangeres que no tenen la documentació en regla poden passar fins a 60 dies tancades i aïllades, tot i que legalment no estan detingudes perquè no han comès cap delicte. La campanya pel tancament dels CIE denuncia que s’hi vulneren els drets humans de les persones estrangeres. Els convocants de la protesta també han criticat la recent proposta de nova regulació d’aquests centres per part del Govern central. Asseguren que l’únic que es vol fer és canviar-los el nom i, a més, privatitzar una part de la gestió.