En espera de saber si assoleixen o no la fita que s'han marcat, el Banc de Sang de l'Hospital de Sant Pau no ha parat de rebre donants durant tot el matí. LLUÍS TOMÀS FERRERES "L'última vegada vaig donar el mes de desembre i ara ja em tornava a tocar." ALBERT MARÍN "Des dels 18 més o menys. Va ser per consciència social." NÚRIA SERRA "És un petit acte que fas. Dediques una estona. Aquesta donació que fas té una repercussió molt gran." L'Associació de Donants Voluntaris de Sang de l'Hospital de Sant Pau celebra avui el 50è aniversari. Va ser la primera associació destinada a promoure la donació de sang en un hospital que es va crear a Espanya. En el seu origen, l'associació tenia com a objectiu proporcionar sang per a les intervencions quirúrgiques i les necessitats assistencials dels pacients tractats a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Des del Banc de Sang i Teixits de Sant Pau remarquen la importància d'aquest acte solidari. Per cobrir les necessitats de tota la xarxa hospitalària catalana es necessiten al voltant de 1.000 donacions diàries. L'estoc de seguretat per garantir emergències està cobert però amb alguna mancança. MARIA ALBA BOSCH, directora del Banc de Sang i Teixits de l'Hospital de Sant Pau "En aquests moments estem a set dies, justet, però de grups de negatius estem més baixos, estem a dos tres dies. Necessitem també plaquetes, que és un component de la sang. I d'aquest en necessitem cada cinc dies." L'acte institucional per commemorar els 50 anys de l'associació s'ha fet a l'edifici nou de Sant Pau i ha comptat amb la presència de l'alcalde Xavier Trias i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Les donacions es podran continuar fent fins a les vuit del vespre.

Per celebrar el 50è aniversari de l’Associació de Donants de Sant Pau, aquest dissabte s’ha preparat una jornada especial en què superat l’objectiu de 150 donacions, amb un total de 157 donants quan en un dissabte normal se’n aconsegueixen entre unes 30 i 40. El Banc de Sang, ubicat al recinte històric de l’Hospital de Sant, pau ha estat obert fins a les 20 h.

A banda de la marató de donació de sang, també s’han organitzat diverses activitats durant tot el dia. Al matí s’ha celebrat una missa a l’església de l’Hospital, oficiada pel prior Josep Maria Forcada, amb les corals del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Seguidament s’ha dut a terme l’acte més institucional, amb els parlament de diverses personalitats.

Cap a les 13 h, al Pavelló del Convent de l’antic hospital Sant Pau han actuat els Gegants de l’Associació Fal·lera Gegantera Sagrada Família i Els Taurons del Raval han fet una cantada d’havaneres.

A la tarda, a partir de les 19 h s’ha fet una xocolatada a càrrec dels Scouts del Mas Guinardó-31. La jornada festiva ha acabat amb l’actuació del Grupo Castañuelas Azahara, del Centre Cívic Torre Llobeta de Nou Barris.