(ACN) La patronal de la restauració i l’oci nocturn, FECASARM, considera que el pla sectorial per a la reobertura de l’oci nocturn “arriba molt tard”, “no aporta cap eficàcia real”. Critica que s’ha impulsat un document “buit de contingut i d’impossible aplicació”.

Insostenible esperar dos mesos per reobrir

En un comunicat, la patronal del sector critica també com a “insostenible, inviable i inacceptable” que els locals hagin d’esperar encara entre un mes i mig i dos mesos per poder tornar a obrir. Lamenta que el pla no inclogui els tests previs a l’hora d’accedir als locals i en canvi prevegi “aspectes innecessaris o impossibles de fer complir” com una distància de seguretat de metre i mig a barres i pista de ball.

Segons el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, el pla és “inaplicable i antieconòmic”. En aquest sentit, des de l’oci nocturn consideren que s’hauria d’haver inclòs l’exigència d’un test negatiu o d’estar vacunat com a element per poder entrar als locals d’oci nocturn, seguint la línia de les proves pilot fetes a la Sala Apolo o al Palau Sant Jordi. Així, apunten, no caldria mantenir les distàncies dins de la discoteca o local.

Per tot plegat, la FECASARM considera que el govern ha “desaprofitat una oportunitat immillorable” per aprovar un bon pla.