(ACN) La Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya i Pride Barcelona, que representen més de 40 organitzacions, convoquen, el dijous 22 de juliol a Barcelona, una concentració que vol ser massiva per condemnar la violència LGTBI-fòbica. Els organitzadors han dit que l’assassinat del Samuel ha estat l’últim motiu per convocar-la, però han alertat de la trajectòria prèvia de discursos d’odi.

Una protesta que vol ser massiva

Les entitats LGTBIQ+ interpel·len el conjunt de la ciutadania perquè se sumi a la protesta, ja que el col·lectiu necessita el seu suport. També diuen que és una “oportunitat” que ofereixen per defensar els drets humans i una societat democràtica. “Creiem que era el moment de fer el pas endavant i unir-nos”, ha afirmat el president del Comitè Organitzador de Pride Barcelona, Ferran Poca, en una roda de premsa per presentar aquesta protesta.

“No es pot mirar cap a un altre lloc. Molta gent pensa que aquesta lluita no els correspon, però ens afecta a tots. La defensa dels drets LGTBI correspon també a les persones cis i heterosexuals”, ha recalcat Maria Giralt, directora de l’àrea social de Pride Barcelona.

A les 19 h, al passeig de Gràcia

Es preveu que sigui una concentració, per complir amb les normes de la covid-19, a les 19 h al passeig de Gràcia. Els representants de la plataforma i Pride Barcelona han destacat que és la primera vegada en 44 anys que totes les organitzacions que lluiten pels drets del col·lectiu s’uneixen en una convocatòria i ho fan davant de les agressions LGTBI-fòbiques i discursos d’odi i de l’extrema dreta, que han anat en augment en els darrers mesos, adverteixen.