Una cinquantena de persones s’han mobilitzat aquest dijous a la tarda contra la pujada del preu de l’electricitat. L’acte ha començat poc després de les 19 h davant de l’Arc de Triomf i s’ha desplaçat fins a la seu d’Endesa per reivindicar un servei 100 % públic davant “un cop tarifari que només beneficia les grans elèctriques i fomenta la pobresa energètica”.

Amb lemes com “La llum és un dret, expropiació” o “La seva riquesa, la nostra pobresa”, els concentrats han protestat contra el preu de l’electricitat.

Davant la seu d’Endesa diverses entitats han fet uns parlaments. La Xarxa per la Sobirania Energètica insisteix que el model energètic actual “és injust i opac” i que “està fet per al lucre d’uns quants”. També l’Aliança contra la Pobresa Energètica denuncia l’impacte del model actual “sobretot sobre les persones més vulnerables”.

La mobilització s’ha realitzat davant de diverses seus d’Endesa repartides arreu de Catalunya, com ara Lleida, Granollers, Vic, Salt, el Vendrell o Vilanova i la Geltrú.