Sabries dir-nos el nom de la primera dona (i barcelonina) llicenciada en Medicina a tot l’estat? Quin percentatge de salari menys que els homes cobraven les obreres barcelonines de finals del segle XIX? I quina política i escriptora veïna d’Horta va arribar a ser ministra el 1936? Posa’t a prova amb aquest quiz de 15 preguntes sobre Barcelona en femení.

Elisenda Albertí (Barcelona, 1960) és escriptora i editora. Ha treballat en el camp editorial des del 1987. L’any 1997 es va fer càrrec d’Albertí Editor de la qual va esdevenir la gerent i màxima responsable el 1999.

És una gran coneixedora de les dones de la ciutat i ha escrit diversos llibres aprofundint en aquesta temàtica: ‘Dames, reines, abadesses. Divuit personalitats femenines a la Catalunya medieval’, ‘Compromeses. Vuit dones catalanes excepcionals’, ‘Decidides. Set dones contra corrent’ o ‘Dones de Barcelona. Històries i llegendes barcelonines des del segle IV fins al XIX’.

Entre totes les persones que facin aquest test sortejarem un exemplar d’aquest darrer llibre, per conèixer a fons històries, sovint silenciades o desconegudes, de les dones de Barcelona.