La Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC) i el sindicat USTEC-STEs consideren adequat el tancament dels centres escolars de Catalunya a partir d’aquest divendres per frenar l’expansió del coronavirus.

La presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, ha assegurat a betevé que s’han d’acceptar les mesures proposades pels experts per frenar el brot. Ara bé, ha demanat a les empreses i institucions “prendre mesures per ajudar les famílies que no puguin conciliar” la seva vida laboral amb la cura dels fills, que ja no aniran a escola.

Tascón ha subratllat que els preocupen especialment “aquelles famílies vulnerables amb infants que, per exemple, tenen una beca de menjador escolar”. Espera que el govern les tingui especialment en compte per atendre-les aquests dies en què les escoles quedaran tancades.

Per la seva banda, el sindicat majoritari dels docents USTEC-STEs valora com “encertada” la decisió de tancar els centres eductius. Considera que s’havia de prendre per “la protecció de la salut dels treballadors i de la comunitat educativa”. En la línia de la FaPaC, ha demanat al govern “que estableixi mesures extraordinàries de flexibilitat laboral a fi que les famílies puguin solucionar els problemes derivats de la conciliació”.

Les famílies s’organitzen per cuidar els fills

Quan ha saltat la notícia del tancament temporal dels centres educatius, ha corregut com la pólvora pels grups de WhatsApp de les famílies catalanes. Ja fa dies que es parlava que la mesura podia aplicar-se i la majoria s’esperava que més tard o més d’hora arribaria aquest moment. La majoria entenen que s’hagi arribat a aquest extrem per frenar el brot i s’han pogut organitzar per cuidar els fills.