L’alcaldessa, Ada Colau, està en aïllament a casa seva des d’aquest dijous de forma preventiva per haver tingut contacte amb un cas positiu de coronavirus a l’Ajuntament de Barcelona. De fet, el consistori ja té cinc casos de treballadors amb covid-19 (dilluns n’eren dos). Això ha fet aïllar a casa seva 145 treballadors municipals, entre els quals hi ha també la tinenta d’alcalde Janet Sanz.

Colau i Sanz se sumen als regidors del govern ja confinats: Jaume Collboni, Jordi Martí, Montserrat Ballarín i Rosa Alarcón. Tots estaran aïllats durant 14 dies, però continuen fent feina des de casa. “L’alcaldessa segueix sent Ada Colau i es troba perfectament bé”, ha dit la regidora de Salut, Gemma Tarafa, que ha explicat que, aquest dijous, la comissió de govern s’ha fet de forma telemàtica i l’ha presidit Colau.

“Hola, soc l’Ada i us parlo des de casa meva”

“Estic bé!”, ha piulat Ada Colau, que ha acompanyat el tuit d’un vídeo a Instagram des de casa seva, en què assegura que “em trobo perfectament, no tinc coronavirus ni cap símptoma”. L’alcaldessa explica que compleix els protocols de l’Agència de Salut Pública perquè va tenir contacte amb un cas positiu i s’ha de quedar a casa per evitar un possible contagi.

Ada Colau ha aprofitat el vídeo per demanar a la ciutadania que compleixi els protocols per “protegir les persones més vulnerables i el sistema de salut pública”. L’alcaldessa explica que en els propers dies hi pot haver un pic de contagis i cal evitar el col·lapse dels CAPs i hospitals. En el vídeo, Colau insisteix en el que va dir dimecres en roda de premsa: “abaixar l’activitat”. “Hem de donar resposta col·lectiva a un problema col·lectiu”, afirma.

També en un tuit, la tinenta d’alcalde Janet Sanz ha assegurat que es troba bé i que treballarà des de casa “per precaució”. “Fem un esforç col·lectiu per superar aquesta crisi”, ha piulat. Dels cinc casos positius a l’Ajuntament, dos són treballadors de l’Àrea d’Ecologia Urbana, un altre de l’Àrea d’Economia, una treballadora d’una escola bressol municipal i un altre de l’Àrea Jurídica.