La Federació  d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) està preocupada per l’inici imminent de les preinscripcions escolars vist l’increment de casos de coronavirus. La directora de la FaPaC, Lidón Gasull, ha demanat al Departament d’Educació un missatge clar en què s’expliqui que es mantenen les dates previstes del 23 de març a l’1 d’abril. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ ha explicat que aquest dimecres el departament els va assegurar que tant el calendari de preinscripció com les jornades de portes obertes es mantenen. Gasull, però, està preocupada perquè aquesta informació arribi de forma clara a aquelles famílies que tenen fills que encara no estan dins del sistema educatiu.

 

Per Gasull, les dates de la preinscripció “són sagrades” perquè l’escola comença al setembre i “els nens no es poden quedar sense escolaritzar, perquè seria un caos”.

Entrega de documentació presencial

Gasull explica que el lliurament de la documentació de la preinscripció s’entrega de forma presencial a les escoles. A Barcelona, però, també es pot fer a les Oficines d’Atenció al Consumidor (OMIC) i també a la seu del Consorci d’Educació de Barcelona.

 

Des de la FaPaC recorden a tots els pares que aquest any escolaritzen els seus fills per primera vegada que poden trucar a l’entitat i els acompanyaran en tot el procés.

Podeu escoltar aquí l’entrevista a Lirón Gasull, directora de la Federació  d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) :