Waterpolo vol aturar i no jugar a porta tancada
@LENChampions

La Divisió d’Honor masculina de waterpolo és, de moment, de les poques competicions professionals que han decidit continuar la disputa de partits. Això sí, tots es faran a porta tancada. La decisió de la Federació Espanyola de Natació ha estat valorada per jugadors i tècnics dels equips barcelonins.

El waterpolo, a porta tancada

En un comunicat publicat a la seva pàgina web, la Reial Federació Espanyola de Natació ho ha anunciat després de decidir la suspensió del XL Campionat d’Espanya Infantil d’Hivern de Natació i la disputa a porta tancada de tots els partits de les lligues nacionals de waterpolo també.

D’aquesta manera, la Lliga Premaat masculina serà de les poques que es disputaran aquest cap de setmana. Aquesta decisió ha estat valorada per jugadors i tècnics d’alguns dels equips barcelonins que estan a la competició.

L’opinió dels jugadors

El jugador del CN Atlètic-Barceloneta i membre de la comissió esportiva de la Federació Espanyola, Fran Fernández ha considerat que “l’únic partit que s’ha de jugar i ho hem de fer tots és el de controlar la situació ja que no crec que sigui tan important jugar o no una jornada.” De la mateixa opinió és l’Èric Marsal. El jugador del CN Barcelona valora el fet que considera que “el primordial és la prevenció i la salut de tots, i això no passa per jugar un partit a porta tancada.”

L’opinió dels entrenadors

Els tècnics del CN Atlètic-Barceloneta i CN Barcelona han mostrat una opinió molt similar. En el cas de Chus Martín, considera que la decisió ha de ser ajornat “i després ja veurem com ho solucionem. No sabem fins a quan estarem en aquesta situació i haurem de veure com va dia a dia”. Pel que fa a Víctor González, segon entrenador del CN Barcelona, “l’esport és un transmissor de missatges i hem de veure que això del coronavirus va de veritat.”

Les competicions estatals suspeses

Mentre que la lliga de waterpolo sí que continua, la Federació Espanyol de Natació ha decidit suspendre algunes de les competicions estatals que tenia previstes durant els pròxims dies. Segons el màxim òrgan responsable de la natació i “per les recomanacions fetes per les autoritats esportives i sanitàries estatals”, s’han ajornat tota una sèrie de competicions. Són les següents:

    • Campionat d’Espanya Júnior-Sènior d’Hivern de Natació Artística (Granollers, 27 al 29 de març)
    • Campionat d’Espanya Infantil de waterpolo (Madrid, 2 al 5 d’abril)
    • Campionat d’Espanya Màster d’Hivern (Barcelona, 16 al 19 d’abril)

El Campionat d’Espanya Absolut, a l’aire

Pel que fa al Campionat d’Espanya Absolut de Primavera de Natació, que es disputarà a Sabadell de l’1 al 5 d’abril, la Federació considera que “tenint en compte l’especial transcendència com a classificatori pels Jocs Olímpics i els Campionats d’Europa, s’està analitzant si és factible realitzar-lo a porta tancada i amb una participació molt restringida de nedadors”.

Les competicions catalanes, aturades

Per la seva banda, la Federació Catalana de Natació també ha emès un comunicat per informar que, “seguint les recomanacions de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, tota l’activitat esportiva organitzada per la FCB queda aturada els propers 15 dies. En aquest sentit, la FCN estudiarà l’actualització del calendari de competició de cada disciplina esportiva. La FCN també vol dir que l’evolució de la situació marcarà les properes actuacions”.