Aula d'una escola

Les famílies podran formalitzar les preinscripcions als centres malgrat el tancament de les escoles pel coronavirus, tot i que sempre de forma ordenada i en grups petits. Ho ha dit el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en declaracions a TV3. El departament farà una previsió d’obrir els centres uns dies i unes hores concrets i amb un desplegament de personal mínim per atendre aquelles famílies que vulguin anar-hi paper en mà. Tot i això, Educació treballa en propostes de preinscripcions telemàtiques per reduir al màxim possible els desplaçaments de les famílies.

Els professors també hauran de quedar-se a casa. L’absència als centres escolars i universitaris, ha dit Bargalló, servirà perquè tinguin més opcions per formar-se durant aquest temps.

Descartat l’ensenyament a distància

D’altra banda, Bargalló ha descartat les activitats lectives a distància durant el tancament de centres educatius per la “bretxa digital” existent. Assegura que algunes famílies no tenen connexió a internet a casa i que l’ensenyament en línia implicaria deixar fora “l’alumnat i les famílies més desafavorides i augmentaria la desigualtat”.

El Departament d’Educació no té la previsió de perllongar el tancament d’escoles i universitats, tot i que la situació dependrà, ha dit, de la situació sanitària de la pandèmia del coronavirus. Tampoc no s’allargarà el curs escolar. Bargalló també ha descartat, per ara, endarrerir la selectivitat. “Això voldria dir que el tancament dura setmanes i setmanes”, ha afegit.