L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat “prudència” i “responsabilitat” als ciutadans davant el pic de contagis de coronavirus que previsiblement, ha dit, es produirà en les pròximes setmanes. En una entrevista telefònica al programa ‘bàsics‘ de betevé, Colau ha fet una crida a reduir la vida social i evitar els desplaçaments innecessaris durant uns dies per protegir la gent gran i les persones amb patologies respiratòries. “Cal tenir una mirada col·lectiva, no individual”, ha afegit.

Fa hores que Colau està confinada a casa seva perquè va tenir contacte directe amb una persona que va donar positiu en covid-19. L’aïllament s’allargarà durant dues setmanes, d’acord amb protocol de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Tot i això, la seva labor com a alcaldessa no cessa: “No estem de vacances. Estem treballant tot el dia”.

Colau ha explicat que aquest dijous s’ha celebrat per primera vegada una comissió de govern per videoconferència, amb la participació de tots els regidors, també d’aquells que estan confinats a casa.

“Un dels períodes històrics més complicats de les darreres dècades”

Preguntada per la gestió de la crisi com la del coronavirus, Colau ha respost que mai no s’hagués imaginat viure una situació similar com a alcaldessa. Ha admès que aquesta i altres situacions excepcionals viscudes els darrers anys, com l’atemptat de la Rambla, converteixen els temps actuals en “un dels períodes històrics més complicats de les darreres dècades”. Davant d’això, ha destacat la “solidaritat” de Barcelona i l'”empatia” dels veïns de la ciutat.

Sobre els efectes de la pandèmia en sectors com la cultura, l’alcaldessa ha volgut deixar clar que “ningú no es quedarà sol” i que l’Ajuntament treballarà per minimitzar l’impacte negatiu del virus als petits autònoms i companyies culturals. “Que la cultura no surti com la gran perjudicada d’aquesta crisi”, ha desitjat Colau.