Després d’una aturada estival, la Revolta Escolar ha arrencat de nou les mobilitzacions el curs escolar 2021-22, amb 25 talls de carrers simultanis en diferents punts de Barcelona. La iniciativa, coordinada per la plataforma veïnal Eixample Respira, demana “mesures més contundents” perquè els centres educatius siguin espais segurs i sense contaminació. L’acció es repetirà cada primer divendres de mes a les 16 h. El curs passat, el dia que més mobilització va tenir la Revolta Escolar es van fer 48 talls de trànsit.

Entre les mesures que creuen necessàries per aconseguir que els entorns dels espais escolars siguin segurs destaquen reduir el trànsit al voltant dels centres escolars, eliminar les places d’aparcament als accessos als centres i les motos a les voreres; i promocionar, en canvi, l’espai per als vianants, el transport públic i la mobilitat a peu, en bicicleta o en patinet.

També volen com a màxim un carril per a vehicles privats davant de cada escola, sense comptar carrils bus o de bicis. D’aquesta manera volen reduir soroll i contaminació i guanyar seguretat.

L’Escola Auró, a l’Eixample, va ser un dels centres pioners d’aquest moviment. Aquest divendres a la tarda, han tornat a tallar el trànsit del carrer de Mallorca i han preparat activitats per als infants i les seves famílies, entre les quals tallers de dibuix o jocs tradicionals com la xarranca.

La represa de la Revolta Escolar coincideix amb l’atropellament aquest dijous d’un nena de sis anys en una escola de Madrid. “Això ens referma en la nostra lluita”, explica Guillem López, portaveu d’Eixample Respira.