Parc de Cervantes
Foto: AL PHT Air Picture TAVISA

La presència d’un grup de senglars va obligar a tancar el Parc de Cervantes durant una estona el 26 d’octubre. Parcs i Jardins va tancar les instal·lacions a petició de la Guàrdia Urbana per poder capturar els sis senglars que hi havia passejant: dos mascles, una femella i tres vermellons (cries de senglar de menys d’un any).

A banda de la policia local, en les tasques de captura també hi van participar agents del Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFAS) de la UAB. Es tracta d’una actuació reactiva, és a dir, que es posa en marxa quan es produeix una situació sobrevinguda de perill o que afecta la seguretat del trànsit.

No és la primera vegada que es detecta la presència de senglars als parcs de la zona nord de la ciutat. També se n’han pogut veure en altres punts com el Parc Güell o als jardins del Laberint d’Horta.

Els senglars destrossen els jardins dels edificis de Pedralbes

Els veïns de Pedralbes denuncien que des de fa uns mesos els senglars destrossen els jardins comunitaris de les finques durant les nits. El president de l’Associació de Veïns de Pedralbes, Lluís Sanglas, assegura que hi ha “una invasió diària” des de fa mesos, i que “cada any és pitjor”“El 80 % dels jardins de l’entorn han estat envaïts per senglars”, afirma.