El districte de l’Eixample tornarà a pintar per encapsular l’amiant detectat a les cobertes de les antigues naus industrials dels entorns de la plaça de les Glòries, que estan pendents d’enderrocar-se. La intervenció es farà els dos propers caps de setmana. Proves recents han detectat que algunes de les mostres de les cobertes estan desprenent fibres i per això el consistori ha decidit fer aquesta actuació.

En declaracions al Consell de Barri de l’Eixample d’aquest dijous, el regidor del districte, Pau Gonzàlez, ha explicat que és conscient que la intervenció és un “pedaç”, en espera que es pugui retirar de forma definitiva el fibrociment, després de la connexió del tramvia i el trasllat de l’Escola Gaia a l’espai que ara ocupa la fàbrica dels paraigües. Fa un any s’hi va haver de fer una intervenció similar.

Una queixa de diverses escoles

Aquesta ha estat una queixa constant de diversos centres educatius propers, entre els quals hi ha els Encants. La demolició de les fàbriques forma part de la transformació de la plaça de les Glòries, però no s’enderrocaran fins que s’hi faci l’actuació integral. El consistori s’ha promès amb els centres a convocar una taula d’amiant al desembre per ampliar la informació.