Fa gairebé un mes que la Generalitat va intervenir la Residència Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta, per la gestió de la crisi del coronavirus. La decisió la va prendre el Departament de Salut perquè l’entitat gestora, Eulen, no tenia prou recursos. Els familiars, però, asseguren que la Fundació Vella Terra, que va ser l’encarregada d’aquesta tasca, no l’està exercint, i que, Eulen encara continua prenent decisions.

Actualment hi ha poc més de 80 residents, d’aquests, 75 dels seus familiars han signat un document demanant a la Generalitat que Eulen deixi de gestionar el centre. Maria José Carcelén, que té la mare ingressada, explica que quan es va efectuar la intervenció van rebre una trucada de la fundació Vella Terra però que, després ja no van saber-ne res més. “El que està clar és que, qui està dirigint i gestionant és l’empresa Eulen“, diu Carcelén, que afegeix que “no ens creiem això de la intervenció, és una supervisió“.

Cal recordar que, poc abans de l’estat d’alarma, els Mossos d’Esquadra van detenir dos cuidadors del centre per presumptes maltractaments i abusos a un usuari. Per això, qüestionen que l’empresa “pugui estar capacitada” per gestionar el centre.

Bertran i Oriola, un altre cas similar

La Residència Bertran i Oriola, a la Barceloneta, va ser intervinguda poques setmanes abans que la Mossèn Vidal i Aunós.  El centre, també estava gestionant per la mateixa empresa, Eulen i amb el canvi diuen, han notat una millora de les condicions dels residents. Ara bé, els preocupa què passarà les properes setmanes quan la Generalitat aixequi la intervenció. “Ningú ens diu, tot i les nostres denúncies, que Eulen no tornarà. Per tant, sabem que són allà. Què farem, tornar de nou a l’infern?”, es pregunta Caty Serrano, que tenia ingressats els seus pares al centre però que, al mes de març va perdre al seu pare. En aquesta residència s’havien denunciat casos de familiars que havien arribat a hospitals completament deshidratats.

El Departament de Salut diu que, ara per ara, aquestes residències continuaran sota la intervenció de la Generalitat.