(ACN) Els Mossos han detingut un cuidador i una cuidadora de la Residència Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta per presumptes maltractaments i abusos a un usuari, segons ha avançat TV3 i ha confirmat a l’ACN el cos policial. La investigació continua oberta i podria haver-hi més víctimes.

El Departament de Treball es personarà com a acusació popular

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que ha anunciat que es personarà com a acusació popular al cas, parla, per exemple, d’agressions físiques i sexuals i vexacions a una parella de residents. Dijous a la tarda els Mossos van rebre un requeriment judicial per investigar maltractaments arran de la denúncia feta als jutjats per un familiar de la víctima. Arran d’això, durant el cap de setmana els Mossos han fet les dues detencions, i tots dos acusats han passat aquest dilluns a disposició judicial.
El Departament també ha obert un expedient per la via de la Inspecció de Serveis Socials a Eulen, l’empresa gestora de la residència, que és de titularitat pública.

A més, els responsables del Departament han assegurat que arribaran “fins al final” per depurar totes les responsabilitats que se’n derivin, tant individuals de l’equip professional de la residència, com de l’empresa gestora.

La família va denunciar el cas a la policia

Des de Treball, Afers Socials i Famílies asseguren que en el moment que van tenir coneixement del cas, l’11 de març passat, quan la família va presentar la denúncia, es van activar les vies per actuar judicialment davant d’un cas que qualifiquen de”molt greu”. També apunten que han estat en contacte “permanent” amb la família.