(ACN) Una quarantena d’efectius de la Unitat Militar d’Emergències de l’Exèrcit espanyol han començat a netejar i desinfectar aquest divendres a la tarda l’Àrea PIF (Punt d’Inspecció en Frontera) del Port de Barcelona. La meitat dels efectius que aquest dijous van arribar a l’aeroport del Prat s’han traslladat al port per fer la segona actuació de les forces armades espanyoles a Catalunya en el marc de l’operació Balmis, per combatre el coronavirus. Coberts amb vestits protectors i mascaretes, han llançat un producte desinfectant a través d’un ruixador a diferents racons d’una àrea on s’examinen mercaderies d’alimentació o medicaments, entre d’altres, destinats al consum humà. El Punt d’Inspecció de Frontera és una zona especialment dissenyada per al control higiènic i es desinfecta diàriament.

Els militars s’han reunit abans amb l’Autoritat Portuària de Barcelona per decidir com distribuir els efectius. L’UME netejarà aquest dissabte la Terminal 2 de l’aeroport del Prat.

La Unitat Militar d’Emergències destinada a Catalunya serà l’encarregada també d’habilitar els 150 primers llits a Fira Barcelona, que ha pactat amb l’Ajuntament cedir el Pavelló Victòria Eugènia per acollir col·lectius vulnerables.