Ciutat de la Justícia Mossos d'Esquadra

El Govern espanyol assumirà, en virtut d’una ordre ministerial publicada al BOE aquest divendres, les competències de coordinació dels equips de funcionaris dels jutjats de Catalunya. El Departament de Justícia del govern català assegura que es tracta d’una imposició i tem que aquesta decisió posi en perill les mesures adoptades fa una setmana per protegir els treballadors davant del coronavirus.

Mesures de protecció del Departament de Justícia

El dia 14 de març el departament va aprovar una instrucció amb l’objectiu de garantir el compliment de les actuacions judicials considerades essencials. D’aquesta manera, amb una dotació d’un 10 % de la plantilla s’asseguraven els serveis següents: l’aixecament de cadàvers, les ordres de protecció de menors, el Registre Civil, les actuacions amb detinguts o els serveis de guàrdia. Una segona instrucció, a més, permetia acudir presencialment únicament en els casos dels serveis de guàrdia amb la intenció de protegir els funcionaris del contagi de la covid-19. Els funcionaris restaven disponibles a casa seva en el cas de la resta de serveis.

Una reunió entre representants del Ministeri de Justícia i les conselleries de justícia de les diferents comunitats autònomes decidirà la tarda d’aquest divendres si es mantenen les instruccions dictades pel Departament de Justícia.