El CAP Ramon Turró també fa atenció domiciliària d'administratius

La regidora de Salut de Barcelona, Gemma Tarafa, ha afirmat que els serveis d’atenció domiciliària s’han reduït per sota del 30 % coincidint amb la crisi generada pel coronavirus. El confinament a casa ha suposat que els mateixos familiars, que no van a treballar, es facin responsables dels usuaris. Aquesta reducció permet a l’Ajuntament que el servei domiciliari es pugui concentrar en els casos més vulnerables.

4.800 àpats a domicili

Tarafa ha afegit que els serveis socials continuen treballant per no deixar enrere el col·lectiu de persones vulnerables i “s’han engreixat” fins als 4.800 els àpats diaris servits a domicili (que fins ara eren 3.700).

Voluntaris i donacions

A més, la regidora de Salut ha anunciat que davant la pandèmia del Coronavirus, 504 barcelonins s’han presentat de forma voluntària a fer tasques de voluntariat per ajudar les persones més vulnerables. Són treballadors municipals no involucrats en els serveis essencials, que de manera voluntària poden  donar suport a les persones de la ciutat en situació de vulnerabilitat. En paral·lel, la regidora de Salut ha afirmat que ja han rebut la donació de més de 25.000 mascaretes i 40.000 guants al magatzem del carrer del Perú per fer front a la situació de “problemes d’accés” a aquest material sanitari de protecció contra el coronavirus.