Des de divendres, dia 20, i amb motiu de les circumstàncies excepcionals que s’estan produint amb relació al coronavirus, els agents cívics donen suport a la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra en la tasca d‘informar i recordar a la ciutadania que han d’evitar qualsevol desplaçament que no sigui indispensable.

El cos, que és considerat un servei essencial, es desplegarà inicialment pels parcs i platges de la ciutat, i ho farà des de les 8 i fins a les 19.30 h. Els diversos agents estaran distribuïts en quatre torns per garantir-ne la millor disponibilitat. A més a més, l’Ajuntament de Barcelona assegura que es garantiran totes les mesures sanitàries als centres de treball, proveint-los del material sanitari necessari per al desenvolupament de les seves tasques, com guants i gel antisèptic.

betevé ha parlat amb alguns equips distribuïts per les platges de Barcelona. Asseguren que estan sorpresos que, a hores d’ara, encara hi hagi ciutadans que no coneixen totes les restriccions: “Hem avisat diverses parelles que anaven amb el gos. Ens han dit que no sabien que havien de sortir a passejar-los sols”, ha explicat Eva Torres, agent cívica.

Amb tot, l’objectiu és que el agents contribueixin a garantir que es compleixen les mesures sanitàries establertes per l’estat d’alarma donant suport al cossos policials.