El govern municipal amplia les mesures destinades a pal·liar el cop social de la crisi del coronavirusi ha anunciat tres iniciatives d’allotjament per a persones en situació de vulnerabilitat. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en compareixença des de casa seva -on continua el confinament- ha anunciat que un dels pavellons de Fira de Barcelona -el de Victòria Eugènia de 6.000 metres quadrats- es reconvertirà en un equipament per allotjar-hi fins a 1.000 persones, tot i que inicialment es muntaran 150 llits.

La intenció és que no només sigui un lloc on dormir, sinó també on es pugui fer el confinament. Els encarregats de gestionar-ho seran Creu Roja i personal municipal. És fruit de les converses entre Ajuntament, Generalitat i Estat i serà la Unitat Militar d’Emergències qui muntarà el centre.

Ada Colau que ha destacat que “a banda d’aturar la corba de contagis, cal aturar també la corba social i econòmica” de la crisi del coronavirus ha explicat també l’acord a què l’Ajuntament ha arribat amb un operador d’apartaments turístics per oferir fins a 200 pisos de la ciutat -actualment buits- a disposició de famílies i persones en situació de vulnerabilitat que ho poden necessitar. El govern allotja cada nit unes 2.200 persones i aquesta mesura permet ampliar la llista de recursos d’habitatge del consistori.

Finalment, el govern municipal també ha decidit obrir tres equipaments nous destinats específicament a persones sense llar. Dos dels quals són amb places d’allotjament -amb almenys 86 llits- i el tercer amb serveis com dutxes, bugaderia i menjador.

Colau: “El confinament està funcionant a la ciutat”

L’alcaldessa també ha agraït l’esforç de totes les famílies de Barcelona per adaptar els seus hàbits i quedar-se confinats a casa. En aquest sentit, Colau ha assegurat que “el confinament està funcionant i que la gran majoria l’està respectant”. Afegeix també que aquest bon funcionament el demostren tant les dades del transport públic com el privat i ha demanat que aquesta actitud es mantingui, tenint en compte que ara venen els dies més difícils amb l’esperat pic de contagis per la covid-19.