selectivitat 2023 catalunya examens pau directe

La Selectivitat 2023 a Catalunya ja arriba a la seva fi. Els 41.671 alumnes matriculats s’han sotmès els darrers dies als exàmens de les PAU (7, 8 i 9 de juny) per poder accedir als estudis universitaris de cara al curs vinent. Aquest any, el format dels exàmens ha estat com l’habitual i no serà fins al 2025 quan guanyarà pes l’àmbit competencial, coincidint amb el nou currículum.

En aquesta pàgina hem fet un seguiment en directe de la Selectivitat 2023 a Catalunya, amb una cobertura minut a minut de les jornades d’exàmens. Pots recuperar tots els continguts aquí. Et recordem que pots consultar totes les correccions de les PAU aquí.

Els següents exàmens de les PAU 2023

A les 15 h serà el torn dels últims exàmens de la selectivitat amb les matèries de Biologia, Disseny, Economia de l’Empresa, Literatura Catalana i Tecnologia Industrial.

Últimes notícies de les PAU 2023

14:26
   

Fins aquí el seguiment del minut a minut de la selectivitat. Les últimes correccions les podreu trobar al llarg de la tarda en aquest enllaç. 

14:20
   

L’examen de Grec tampoc no se salva de les queixes: “Estic sense paraules”

Als drames de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials i a Fonaments de les Arts cal sumar-hi l’examen de Grec, del qual molts alumnes han criticat el nivell de dificultat. “Estic bastant sense paraules“, ha dit una alumna.

selectivitat 2023 directe pau catalunya

13:37
   

“Quasi ploro” o “És broma?”: queixes per l’examen de Fonaments de les Arts de la selectivitat

Els alumnes que han fet l’examen de Fonaments de les Arts no han sortit pas contents de les aules. Han lamentat el nivell de dificultat de la prova i ho han fet saber quan han lliurat els exàmens. “Què carai ha estat Fonaments? Gairebé ploro davant de l’examen“, ha dit una de les alumnes examinades. “Qui ha fet això?“, s’ha preguntat una altra. “Què ha passat amb Fonaments? És broma?“, es pot llegir també a les xarxes.

selectivitat 2023 directe pau catalunya

12:46
   

Notes de tall 2022-2023 a Catalunya en PDF: Busca el grau i universitat amb el cercador de betevé! 

Mirar la nota de tall del 2022 et pot servir per fer-te una idea de quines poden ser les notes de tall 2023 durant la selectivitat, tenint en compte que habitualment varien unes dècimes entre un any i un altre. 

 

12:34
   

Quan es fa la preinscripció universitària? GUIA 

Ja està en marxa la preinscripció universitària. Aquest dimarts, 6 de juny, comença el termini per començar el procés d’ingrés i admissió al primer curs dels estudis de grau a una de les set universitats públiques de Catalunya i la universitat privada de Vic. Aquí tens una guia sobre la preinscripció universitària perquè no et perdis a l’hora de fer-la: on i com fer-la, dates clau del procés i qui pot fer-la. 

 

12:02
   

Comença el penúltim examen de la selectivitat 

A les 12 h han arrencat els exàmens de matèries específiques. Ja és la penúltima prova de la selectivitat, que acaba aquest divendres a la tarda. 

selectivitat-090623

11:54
   

Els estudiants ja somien amb el final de la selectivitat 

Els joves que s’examinen durant aquest darrer dia de selectivitat ja tenen a tocar el final de les proves. Expliquen a betevé que el que més desitgen és descansar i dormir una mica, a banda de fer coses com anar a la platja i mirar sèries.  

11:32
   

Mercè Rodoreda, a l’examen de català

A l’examen de català s’ha preguntat als alumnes sobre ‘La plaça del Diamant’, de Mercè Rodoreda, i també han hagut de comentar dos textos, un sobre circ i l’altre sobre la cursa espacial durant la Guerra Freda entre la URSS i els EUA.

examen catala selectivitat 2023

11:21
   

Ja pots consultar les correccions de l’examen de català 

Ja es pot consultar l’examen de català i les respostes correctes en aquest enllaç. 

 

10:50
   
10:30
   

Alguns estudiants ja han acabat les PAU 

Encara hi ha exàmens de les PAU a les 12 h i a les 15 h, però formen part d’assignatures optatives. Això vol dir que aquells alumnes que no han de sotmetre’s a cap prova durant el que queda de divendres ja han finalitzat la selectivitat amb l’examen de català i ja poden gaudir d’unes bones vacances. Moltes felicitats! Ànims a tots aquells que us queda una última empenta

10:11
   

Aprovaries el “reading” de l’examen d’anglès de la selectivitat? | QUIZ

Aquí tens vuit preguntes de l’examen d’anglès de la selectivitat. En aquest cas, et proposem l’apartat del “reading” que ha escollit el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat en aquestes proves PAU.

Aprovaries el “reading” de l’examen d’anglès de la Selectivitat 2023? | QUIZ

09:42
   

A les 12 h, nova tongada d’exàmens 

Electrotècnia, Fonaments de les Arts, Grec i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials seran els següents exàmens als quals hauran de sotmetre’s els estudiants de les PAU. Seran a les 12 h, una hora després de la finalització de la prova de català.

09:02
   

Comença l’examen de Llengua Catalana 

A les 9 h ha començat el darrer dia de la selectivitat amb la prova de Llengua i Literatura Catalanes. S’examinen 41.671 alumnes. 

selectivitat

08:31
   

Novetat a la selectivitat: codi de conducta per al personal per prevenir assetjaments 

Aquesta selectivitat ha incorporat una novetat destacada. S’ha elaborat un codi de conducta per al personal que supervisa les proves d’accés a la universitat. El professorat ha de vetllar per la prevenció de qualsevol tipus d’assetjament sexual, psicològic, laboral o per raó de sexe. També fa referència a la responsabilitat en l’ús de les xarxes socials i desenvolupar les funcions amb correcció, professionalitat i honestedat. 

07:50
   

Quan surten les notes de la selectivitat a Catalunya? 

Et preguntes quan surten les notes de la selectivitat a Catalunya? Milers d’estudiants ja pensen en les notes de les PAU. Aquests resultats, juntament amb els de batxillerat, determinaran si poden accedir al grau escollit. Amb aquestes qualificacions en mà, l’alumnat podrà calcular les notes de tall. A continuació et detallem quan surten les notes de la selectivitat a Catalunya.

notes selectivitat 2022

 

07:24
   

Tercer i últim dia de selectivitat

Darrer dia de la selectivitat a Catalunya. Aquest divendres arrencarà amb la prova de Llengua Catalana i Literatura.

selectivitat 2023 directe pau catalunya