matricula universitat

Els estudiants universitaris han reaccionat amb crítiques a l’anunci que ha fet, aquest diumenge, el secretari de Salut Pública, ja que ha demanat prioritzar l’educació virtual, almenys, durant dues setmanes. Des de la candidatura majoritària d’estudiants de la Universitat de Barcelona, Fem-la Pública, han reclamat alternatives al tancament de les universitat i han denunciat que s’hagi pres sense “tenir en compte la veu de l’estudiant i del conjunt de la comunitat universitària”.

Consideren que l’educació telemàtica perjudicarà directament l’alumnat més vulnerable “a causa de la bretxa digital” i, per això, demanen ajudes i que, en tot cas, les biblioteques es mantinguin obertes. Així mateix, opinen que aquest ensenyament implica una “pèrdua de qualitat ” i exigeixen que es puguin continuar fent les “classes pràctiques i seminaris”.

Sofia Vázquez, portaveu del Sindicat d’Estudiants, ha denunciat que la qualitat de l’educació digital no és suficient i ha advertit que l’única manera de revertir aquesta situació és amb un pla de rescat de l’educació pública. “14 dies d’educació telemàtica serien un desastre”, ha afirmat, tant pel que fa al seguiment de les classes com pel que fa als estudiants, que “no tenim els recursos necessaris per seguir les classes en línia”.