Estand antimasclista al passeig Marítim

El passeig Marítim disposa, per tercer any consecutiu, d’un estand per assessorar i atendre casos d’agressions sexuals o discriminacions per raó de gènere i orientació sexual. La mesura es va impulsar el 2017 i, des d’aleshores, l’Ajuntament continua instal·lant aquest espai en una de les zones d’oci de la ciutat més transitades durant la nit.

L’estand amb el lema “No és no” s’ubica a la cruïlla del passeig Marítim amb el carrer de Trelawny i estarà obert les nits de dijous, divendres i dissabte, entre les 22 i les 5 h, fins al 24 de setembre. Segons informa el consistori en un comunicat, el personal de l’estand sensibilitzarà i informarà sobre les agressions sexuals. També s’atendran situacions de comentaris ofensius, insults, persecucions, tocaments o intents o consumacions de violacions si així ho denuncia una víctima. Per això, la mesura ve acompanyada d’un protocol d’actuació entre la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i serveis sanitaris i d’atenció, que actuaran en aquells casos en què sigui necessari.

Sis professionals per assessorar i sensibilitzar

Mentre estigui obert l’estand contra les agressions masclistes, hi treballaran sis persones amb formació i/o experiència en l’abordatge d’aquestes violències: dues seran dins la caseta per oferir assessorament sobre la violència sexual i atendran possibles casos de violència masclista. A més, dues parelles de professionals passejaran per la zona per entregar díptics informatius en català, castellà i anglès. També intervindran si detecten possibles casos d’assetjament.

Els bars i locals d’oci nocturn de la zona han estat informats d’aquesta mesura. L’Ajuntament ja va crear el protocol No callem contra l’assetjament sexual en l’oci nocturn, al qual es van sumar desenes de festivals i sales de Barcelona.