Segons les dades dels Mossos d’Esquadra i del Clínic, que està especialitzat en l’atenció a les víctimes d’agressions masclistes, la zona del front marítim, al costat de les discoteques i bars d’oci nocturn, és on l’any passat es van registrar més agressions. També van ser en horari nocturn i, especialment, més de la meitat es van concentrar els mesos de juliol i agost, i també al gener. A més, el 93 % eren agressions d’homes cap a dones. En el darrer balanç de seguretat s’indica que les agressions sexuals han augmentat un 30 % en el darrer any a la ciutat.

Després de l’experiència de l’estand durant les Festes de la Mercè, en què es van atendre 11 víctimes d’agressions i hi van passar 500 persones, l’Ajuntament ha decidit repetir l’experiència, ara de manera més permanent. “Volem facilitar que les dones i persones del col·lectiu LGTBI joves, que els costa més apropar-se als serveis d’aquest tipus de l’Ajuntament, es puguin informar i sensibilitzar”, ha assegurat Laura Pérez.

“Cal recordar que hi ha agressions que són punibles segons la llei i d’altres que no. El que s’ha de fer és respectar els límits que té cada dona“, ha conclòs Pérez. Ha recordat que “persecucions, insults, agressions verbals, tocaments no desitjats o intents de violació” són agressions masclistes i s’han de denunciar.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha explicat que la instal·lació d’aquest estand d’atenció i informació a les possibles víctimes de violència masclista “és un missatge de quin tipus d’oci nocturn volem al districte”, i ha dit que cal anar més enllà de l’ordenació de locals i mostrar quin tipus d’actitud es vol en l’oci de Ciutat Vella. Recordem que els veïns de la zona ja s’havien queixat dels actes incívics que es produeixen a l’entorn de les discoteques.