La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) es desmarca dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic després de la mort d’un jove asiàtic en una baralla a les portes d’una discoteca. La patronal del sector ha apuntat que cap dels locals d’aquest espai no està adherit al col·lectiu, critica el model gestió que es fa de l’oci a la zona i alerta que tot plegat afecta la imatge de Barcelona i el turisme.

Deficiències en la seguretat dels locals del Port Olímpic

Els responsables de FECASARM asseguren que, en els darrers anys, els locals del Port Olímpic no han fet res o pràcticament res per apuntalar la seguretat dels seus negocis i, com a conseqüència, la zona és insegura. A tall d’exemple, la patronal diu que alguns dels seus locals afiliats, amb presència al passeig Marítim, ja disposen d’elements com els detectors de metalls a la porta, un protocol per evitar agressions sexuals, detectors de drogues, reanimadors cardíacs i un alcoholímetre a la sortida.

D’altra banda, FECASARM celebra la nova presència dels antiavalots i el dispositiu especial que l’Ajuntament ha posat en marxa per a la temporada d’estiu. En paral·lel, el govern municipal ha reiterat la intenció de transformar el Port Olímpic en una zona cultural que substitueixi els locals d’oci nocturn.