La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha comparegut aquest dijous al matí per explicar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la el PEUAT. Tal com ha informat betevé, que ha tingut accés a la sentència, el text anul·la íntegrament el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics.

Sanz assegura que el pla “té plena eficàcia jurídica“, que “a la ciutat de Barcelona es continua sense donar noves llicències” i que el PEUAT és vigent mentre la sentència no sigui ferma.

La tinenta d’alcalde ha explicat que hi ha una desena de sentències, que “bona part” són favorables a la normativa i que totes avalen el PEUAT com a instrument urbanístic. Ha reconegut, però, que hi ha diverses sentències que fan referència a la nul·litat íntegra del pla, però que només una d’aquestes ho acaba desenvolupant i ho fa, afegeix, amb el vot particular d’una magistrada, que està en contra de l’anul·lació. Fet, assegura, “no menor”. Sanz ha explicat que demanaran aclariments al TSJC per entendre exactament l’abast de la decisió i avancen que tenen dret a presentar-hi un recurs de cassació.