CIE de la Zona Franca

Les entitats Migra Studium i Irídia han presentat un escrit conjunt de queixa formal davant del Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelona, en funcions de control del CIE, per posar de manifest les “dolentes condicions d’internament” que pateixen els reclusos durant l’estiu. Una cinquantena d’interns denuncien que hi ha”manca de ventilació i refrigeració a les cel·les i als espais comuns, manca d’aigua corrent als patis i dificultat per accedir als lavabos”. Expliquen també que “durant les nits resulta impossible conciliar el son i la irascibilitat i agressivitat dins de les cel·les són exasperants”.

Demanen la clausura temporal del CIE

En el seu escrit al jutge, Migra Studium i Irídia demanen que obri una investigació i plantegen la possibilitat de tancar temporalment el CIE de la Zona Franca el temps que calgui fins que es compleixin els estàndards mínims. També exigeixen, com a mesura cautelar, el tancament dels espais que no reuneixen els criteris bàsics de salubritat i ventilació. Els interns asseguren que han fet diverses accions de protesta i que la situació no ha millorat.

Els policies també es queixen

La situació originada per la manca de ventilació i refrigeració al CIE de la Zona Franca afecta els interns i també els treballadors. Un policia ha confirmat a betevé que, aquest estiu, estan passant molta calor i que no disposen d’instal·lacions amb aire condicionat.

Ara fa uns dies, el Jutjat d’Instrucció número 9 de Múrcia, en funcions de control del CIE de Sangonera, va decidir clausurar les instal·lacions, precisament per la manca de sistemes de refrigeració i la impossibilitat d’obrir les finestres.