El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat en diverses sentències un dels punts del Pla d’allojtaments turístics de l’Ajuntament de Barcelona, el PEUAT,  Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha confirmat betevé, es tracta de l’article 15.4 del pla, que estableix que els hotels que facin una gran reforma en l’establiment estan obligats a reduir en un 20 % les places hoteleres. Aquesta mesura ja havia estat qüestionada pels afectats, que han presentat un centenar de demandes particulars, a més d’una de conjunta presentada pel Gremi d’Hotels de Barcelona.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha afirmat que la sentència encara no és ferma i que els serveis jurídics de l’Ajuntament estan estudiant si cal presentar-hi un recurs de cassació. Ha valorat positivament que “la majoria de sentències ens són favorables” perquè, diu, tenen en comú que no posen en dubte l’existència del PEUAT. Reconeix que les últimes sentències sí han tombat la restricció en casos de rehabilitació integral i que el consistori estudiarà recórrer-hi en contra.

Junts per Catalunya demana la modificació del PEUAT

Des de l’oposició, la portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, celebra les resolucions judicials i demana la modificació del PEUAT.  En la mateixa línia i a través d’un comunicat, el Gremi d’Hotelers de Barcelona, que va interposar aquests contenciosos, assegura que “el TSJC ha decidit anul·lar el PEUAT en la seva integritat” i mostra”especial satisfacció” per les sentències, “que avalen algunes de les principals reclamacions que l’entitat venia fent”.

El Gremi d’Hotels creu que la sentència anul·la íntegrament el PEUAT

Pel Gremi d’Hotels de Barcelona, les sentències no només anul·len un punt concret del pla, sinó que l’afecta en la seva integritat. Això “marca el camí que haurà de seguir el necessari replantejament de l’actual PEUAT per part del govern municipal“.  Afegeix el Gremi que ara és el moment idoni per concretar una proposta que doni resposta a les necessitats real del sector hoteler.