Després d’un mes i mig sense poder sortir a fer esport i a passejar a l’aire lliure, aquest dissabte ha estat per a molts un dia de màxima felicitat. I això, en un dels punts més concorreguts de Collserola, com la carretera de les Aigües, ha dificultat que els esportistes poguessin mantenir la distància social recomanada per evitar el contagi del coronavirus. Aquesta és una via estreta i, en alguns trams, s’hi han aplegat corredors, ciclistes i gent passejant, uns a tocar dels altres.

“Jo baixo perquè no anem bé”

Davant d’aquest panorama el Guillermo, que ha sortir aquest matí a córrer, ho té clar. S’imaginava que hi hauria molta gent però no tanta i ha decidit fer mitja volta i tornar cap a casa. “Jo baixo perquè així no anem bé, i vindré a la nit amb el frontal”, afirma. No és l’únic que creu que la carretera de les Aigües ha quedat petita. “Hi ha trossos en què és difícil o pràcticament impossible mantenir la distància” assegura l’Alba, que ha sortit a córrer amb la seva parella, el Jaume. Viuen a Vallvidrera i són d’un grup de corredors del barri que cada dissabte a les vuit del matí sortien a córrer. “Està més ple del que imaginàvem”, es lamenta.

Molts esportistes, però, creuen que un cop passada la novetat del primer dia el volum de gent anirà a la baixa, i també que entre setmana hi haurà menys afluència perquè molts estaran treballant. “Hi havia moltes de ganes de sortir i de respirar aire pur”, reconeix el Jordi Binera, que ha pujat a Collserola amb la bicicleta. També n’hi ha que es queixen que l’horari destinat a fer esport al matí és “justet”. La Ludvica, que també ha agafat la bicicleta aquest dissabte després de molts dies, es queixa que els nens tinguin set hores per gaudir de l’aire lliure i que, en canvi, ells hagin de llevar-se a les cinc del matí si volen aprofitar les quatre hores, de 6 a 10 h,  destinades a la pràctica esportiva. Precisament per evitar aglomeracions i garantir que es compleix la normativa, la Guàrdia Urbana fa controls en alguns punts de la muntanya.