Els responsables de l’Esplai SCV el Clot han tingut un inici de curs mogut. No podien pagar el lloguer i aquest setembre han hagut d’abandonar el local per començar l’activitat a l’octubre en un nou emplaçament. Els membres de l’espai expliquen que perden part de la història però que, per sort, podran seguir amb l’activitat.

L’ajuda del districte de Sant Martí, clau

L’Ajuntament els ha cedit un espai de manera provisional mentre no poden anar al local municipal definitiu, ubicat a l’illa d’equipaments del Clot de la Mel, a principis del trimestre vinent. Tot i les dificultats amb el local i la situació derivada del coronavirus, l’entitat podrà engegar el curs amb una vuitantena d’usuaris. Denuncien, però, que el seu cas és una mostra més de la gentrificació que hi ha al barri del Clot, en particular, i en molts punts de Barcelona en general. De fet, apunten que altres esplais, com l’Espurna i el Matinada-Pòrtics, també s’han trobat amb una situació semblant.

Nova etapa al nou local

Després de 33 anys al número 72 del carrer del Clot, al centre del barri, l’Esplai SCV el Clot es veu obligat a marxar perquè no pot fer front al preu del lloguer. Expliquen que els l’han anat pujant i i això acabava repercutint en la quota de les famílies. Fa uns dies que s’han traslladat provisionalment a un espai municipal de la plaça de Valentí Almirall. S’hi estaran fins a finals d’any, quan podran accedir al local definitiu, ubicat a l’illa d’equipaments del Clot de la Mel.

Aquest mes d’octubre comencen l’activitat i estan posant-ho tot a punt, amb el temps, que se’ls tira a sobre. Tot i que, segons expliquen, fan gran part de l’activitat a l’aire lliure i necessiten el local perquè és el punt d’atenció i trobada, on es desa el material i hi fan les reunions. Encara que han pogut trobar una solució a la seva situació, adverteixen que el seu és un exemple de la gentrificació del barri del Clot i reivindiquen que s’hi prenguin mesures.