Universitat de Barcelona (UB)

El Consell de l’Alumnat de la Universitat de Barcelona (UB) ha sortit al pas de la polèmica pel manifest de rebuig a la sentència del procés aprovat pel claustre del centre. Després que el Jutjat Contenciós número 3 de Barcelona hagi condemnat la universitat per aquest manifest, els alumnes reclamen respecte per les decisions adoptades per les institucions “en exercici de les seves competències” i reivindiquen “que no s’intenti guanyar als tribunals allò que no es pot guanyar amb vots”.

En un comunicat, l’òrgan de representació dels estudiants exposa que l’Estatut de la UB preveu que es puguin debatre i aprovar resolucions sobre “temes de transcendència social o universitària” i afirmen que “l’empresonament de líders polítics i socials és un fet de ‘transcendència social'”. A més, recorda que el text es va aprovar “amb el suport de més del 90 % dels claustrals” i critica que la sentència “aprofundeix la situació de judicialització de la política” i que “no ajuda en absolut en el procés de resolució del conflicte polític català”.

Per tot plegat, el Consell de l’Alumnat s’ha mostrat a favor que la universitat recorri contra la sentència, com ja ha anunciat que farà, “i la porti a les instàncies que siguin necessàries”. Més enllà del cas concret, els estudiants demanen “que s’aturi la judicialització de la política i que es resolgui el conflicte per vies estrictament polítiques”.