Espai Barça

El FC Barcelona vol començar les obres de remodelació del Camp Nou abans de l’estiu. Aquesta és la intenció del club després que la Comissió de Govern de l’Ajuntament hagi aprovat el projecte de reparcel·lació de tot l’àmbit de l’Espai Barça, un tràmit urbanístic més per impulsar aquest pla. El document que ha validat el consistori és un requisit per poder obtenir la llicència d’obres pel nou Camp Nou.

De fet, en un comunicat, el Barça explica que ja està preparant la documentació per inscriure al Registre de la Propietat totes les parcel·les que entren dins l’Espai Barça el primer trimestre del 2020 i, a continuació, entrar a l’Ajuntament el projecte del futur Camp Nou per obtenir la llicència d’obres. El club, propietari del 90 % del sòl, va arribar a un acord amb els afectats de tot l’àmbit per tramitar la reparcel·lació.

Com serà el nou Camp Nou?

Per remodelar l’estadi, el Barça va escollir la proposta de l’equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes. El projecte preveu un Camp Nou cobert amb capacitat per a 105.000 espectadors. L’estadi tindrà la façana oberta i hi haurà escales mecàniques, ascensors i escales per accedir a segona i tercera graderia. La proposta escollida aposta per un estadi sostenible i intel·ligent, que aprofita l’aigua de la coberta i l’energia solar.

Un recinte obert al barri

Nou espai Barca

Més enllà de la remodelació del Camp Nou, el projecte Espai Barça preveu la construcció d’un nou Palau Blaugrana (en els terrenys on hi havia el Miniestadi), tres edificis per a oficines, comerços i hotels, i l’obertura al públic de tot el recinte privat. El desembre del 2019, l’Ajuntament va aprovar el projecte de reurbanització dels entorns del Camp Nou. La previsió és que aquestes comencin el primer semestre d’aquest any pel carrer de Menéndez y Pelayo.