Representants veïnals reclamen la reurbanització de carrers amb pendents i que no tenen voreres accessibles a Can Baró. Alguns dels que tenen més urgència són, segons els veïns, els de Miquel dels Sants Oliver o Albert Llanas, a tocar de la plaça de Sanllehy. “Estan fets un fàstic” diu Joan Prades, membre de la plataforma Can Baró. “Els pals obstaculitzen el pas normal, la gent s’inclina a passar per les calçades”, afegeix. Per això, reivindiquen el soterrament dels serveis, la instal·lació de paviment antilliscant i elements de millora de la seguretat.

Des de la Plataforma Can Baró expliquen que hi ha un projecte fet per reurbanitzar tots dos carrers i reclamen que s’executi al més aviat possible, ja que les voreres estretes i els forts pendents dificulten l’accessibilitat, sobretot de persones grans i amb mobilitat reduïda.

Voreres estretes i plenes de pals

Els pals de la llum encara ho empitjoren més. Els veïns han marcat els que haurien de desaparèixer. N’han comptat una seixantena als carrers de Miquel dels Sants Oliver i Albert Llanas. Són, segons diuen, els que creuen que necessiten més urgentment una reforma que inclogui el soterrament dels serveis, però adverteixen que hi ha altres punts del barri que també ho necessiten.

Per això, demanen a l’Ajuntament que replantegi la situació. A més, no troben coherent que s’hagin protegit moltes de les cases de la zona pel seu interès patrimonial i històric i no es condicioni l’entorn: “Que l’Ajuntament correspongui arreglant una mica els carrers que envolten el barri; així potser seria un barri digne de visitar. Però, tal com està ara, sembla un vestigi del segle XIX”, diu Prades.