Joaquim Forn fa una crida a la mobilització pacífica aquest divendres, 21 de desembre, en què el consell de ministres se celebrarà a la Llotja de Mar de Barcelona. En una entrevista concedida al ‘bàsics‘ a la presó de Lledoners, l’exregidor i exconseller d’Interior alerta que “no podem caure en el parany d’utilitzar la violència i d’anar amb la cara tapada. Forn reivindica que “la nostra sempre ha estat una protesta cívica, la revolta dels somriures. És un greu error trencar el pacifisme i el civisme”.

A favor de la reunió Torra-Sánchez

L’exconseller empresonat es mostra favorable que hi hagi una reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez: “Cal aprofitar totes les oportunitats de diàleg, cal aprofitar tots els moments per dialogar”.

El ressò de la vaga de fam

L’exconseller creu que la vaga de fam que està fent juntament amb Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull“ha tingut ressò internacional i ja ha fet moure algunes coses”. Destaca que ha provocat que “hi hagi moviments al Tribunal Constitucional, que hagi anunciat que es pronunciarà sobre alguns recursos presentats”.

Es mostra disposat a continuar amb la protesta i “empenyerem fins que es pugui”, però recorda que entra ja en la tercera setmana de vaga, “la més complicada, quan el cos es pot deteriorar”.

Reconeix que el dejú “és dur” i explica que intenta “descansar i gastar el mínim d’energia” però que “costa trencar les rutines que marquen els àpats. Bec aigua durant el dia i a la nit em prenc una infusió”.