Els comerciants

, sobretot els del centre de la ciutat, es mostren preocupats per les mobilitzacions previstes aquest 21 de desembre en contra de la reunió del Consell de Ministres que se celebrarà a la Llotja de Mar. Asseguren que aquell divendres abans de Nadal és un dels dies de més vendes de tot l’any, i tenen por que es puguin veure afectats per les protestes. Tenen por que els compradors evitin el centre i optin per anar a comprar als centres comercials. Per això, demanen calma els carrers i a les institucions per no perjudicar la campanya de Nadal.

Generalitat i Ajuntament es reuniran amb representants del sector

Precisament, la Generalitat i l’Ajuntament han convocat diversos representants del sector del comerç per analitzar conjuntament els possibles escenaris que hi poden haver el pròxim 21 de desembre. La Generalitat els ha convocat dimarts, 18 de desembre, al matí, mentre que la reunió amb l’Ajuntament serà al mateix dia a la tarda. Aquesta setmana, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ja va fer una crida a una “manifestació pacífica” per tal de defensar el sector del comerç.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Aturada de país el 21 de desembre o vaga general? Totes les manifestacions convocades” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/aturada-pais-21-desembre-vaga-general-2018/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Demanen que no es trenqui amb la normalitat

Des de Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç defensen que és imprescindible que no es trenqui la normalitat als carrers. Asseguren que entenen que és legítim que tothom tingui el dret a manifestar-se però demanen que no es facin mobilitzacions al centre de la ciutat i als eixos comercials. “El que no podem fer és fer-ho en contra d’un sector tan important per a Barcelona, i en un moment clau com la vigília del primer cap de setmana de Nadal” ha sentenciat Gabriel Jané, de Barcelona Oberta.

Per la seva banda, Vicenç Gasca, de la Fundació Barcelona Comerç, s’ha solidaritzat amb el moviment en defensa dels presos polítics, però ha demanat que la gent sigui sensible amb els comerciants. “Són dies de màxima venda, hem de buidar botigues, hem de treballar…” ha afirmat.

En plena campanya de Nadal, els comerciants afirmen que, de moment, les vendes no han acabat d’arrencar, encara que es mostren convençuts que la setmana que està a punt de començar serà la millor i els servirà per remuntar la campanya de Nadal.