Una cinquantena de treballadores d’escoles bressol  de Catalunya s’han concentrat aquest dissabte al migdia per exigir una millora de les condicions laborals del personal de les llars d’infants. La concentració s’ha fet davant de Foment del Treball i s’hi ha reclamat una “dignificació” de la feina d’aquest col·lectiu.

Segons la Federació d’Educació de CCOO Catalunya, el personal de les escoles bressol privades i municipals externalitzades fa anys que encadenen retallades de drets laborals i tenen el salari congelat des del 2012. El sindicat també denuncia que la mesa negociadora no ha donat resposta a cap demanda del col·lectiu i que les patronals mantenen una actitud “immobilista”. Mireia Domínguez, responsable de la Federació d’Educació de CCOO Catalunya ha reivindicar la tasca de les educadores d’infantil i ha remarcat que no només tenen cura dels infants, sinó que també els eduquen.

A finals de març del 2017, l’Ajuntament de Barcelona va homologar el sou i les condicions laborals dels educadors de les escoles bressols municipalitzades  amb els de la resta de persones dels centres municipals d’educació infantil de 0 a tres anys. Aquesta mesura, però, només afectava el personal de tres escoles de Barcelona, dues del districte de Gràcia i una de Sant Andreu, i encara n’hi ha moltes de gestió indirecta arreu de Catalunya que no tenen aquests drets. A més, el sindicat també remarca que la majoria de les llars d’infants són privades. Comissions Obreres afirma que, en l’àmbit català, hi ha unes 12.000 persones que treballen en escoles bressol que es troben en aquesta situació laboral i no descarten futures mobilitzacions.