La PAH està de celebració. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca fa deu anys que lluita contra els desnonaments i treballa per garantir l’accés a l’habitatge. Divendres els activistes també ho van celebrar amb una protesta contra la Sareb pels lloguers socials.

La commemoració dels 10 anys ha continuat aquest dissabte al matí amb la 25a assemblea estatal de la plataforma, que ha reunit 400 persones de diversos punts de l’estat espanyol a l’Ateneu Popular de Nou Barris.

En un ambient festiu, diversos membres del col·lectiu han explicat la seva trajectòria dins la PAH, com hi van arribar i què els ha aportat l’experiència. També han reivindicat la feina feta durant aquests anys. “Són deu anys de dignitat, amor, de cuidar-nos entre totes, i sobretot, de desobediència civil pacífica per garantir el dret que els bancs i les institucions ens estan vulnerant aquests anys”, ha sentenciat Lucía Delgado, portaveu de la PAH a Barcelona.

PAh 10 anys

La PAH assegura que gràcies a la seva lluita per un habitatge digne s’han aturat milers de desnonament a tot l’estat. A més, també han carregat contra els bancs, a qui acusen de provocar “sofriment als ciutadans per la seva avarícia”.

És per això que, asseguren, ara són més necessaris que fa 10 anys. “Des de la constitució de la PAH han passat deu anys però malgrat tot, el context continua igual. Hem de continuar junts, com hem demostrat avui” afirma Alejandra Jacinto portaveu de la plataforma de Madrid.