L’acord, que ha entrat en vigor aquest dissabte, 1 d’abril, permet homologar les condicions de treball d’aquestes educadores, pel que fa a imports i conceptes salarials de la categoria professional municipal equivalent, a les de la resta de treballadors de les escoles bressols municipals. En total s’han millorat les condicions de 29 treballadores, que en alguns casos passaran a percebre un 100% més respecte als seus sous actuals. A més, també s’han igualat altres aspectes com la durada de la jornada de treball,  o els permisos i llicències del personal subrogat.

Totes les educadores tindran les condicions de treball comunes dels empleats públics de l’Ajuntament i les específiques de l’Institut Municipal d’Educació . Però no tindran la condició de funcionàries de carrer ni de personal laboral fix, ja que aquestes condicions es poden aconseguir a través d’unes oposicions, que no és el cas.

Gràcies a les converses que s’han portat a terme amb les organitzacions sindicals, l’homologació s’ha pogut avançar al mes d’abril sense la necessitat d’haver d’esperar a la negociació conjunta del conveni laboral municipal. Des de Comissions Obreres es mostren satisfets amb l’acord, però recorden que esperen que també s’homologuin els treballadors dels serveis PIAD i SARA, que a l’octubre es van municipalitzar. Esperen que les negociacions prosperin i que aconsegueixin el mateix tracte que les treballadores de les escoles bressol.

La tercera tinenta d’alcalde, Laia Ortiz, ha remarcat un cop presentat l’acord que “la prioritat del govern municipal és dignificar les condicions dels treballadors municipals i que no hi hagi diferents condicions laborals entre professionals que duen a terme les mateixes funcions“.