Els Mossos d’Esquadra investiguen com a presumpte homicidi la mort d’un home als entorns de la discoteca Razzmatazz, a la Llacuna del Poblenou. Els fets van tenir lloc la matinada del divendres 8 de febrer després d’una baralla. La direcció d’aquest local d’oci nocturn assegura que els implicats en el succés no eren clients i explica que la trifulga es va produir entre un grup habitual de llauners i un altre col·lectiu que es mou per la zona.

Fonts de la sala també han relatat a betevé que, aquella matinada, els vigilants de seguretat van sentir crits a la cruïlla dels carrers d’Almogàvers i Pamplona. S’hi van desplaçar i, en arribar-hi, van trobar-se el jove estès a terra inconscient i amb una ferida al cap. Una ambulància se’l va endur i va morir l’endemà a un centre hospitalari. La víctima és Mamadou Haidara, un jove de 23 anys originari de Mali, a l’Àfrica Occidental.

Família i amics denuncien una mort “silenciada”

Aquest mateix divendres s’ha convocat una manifestació per denunciar-ne la mort. La convocatòria era a les quatre de la tarda al Parc de la Ciutadella i ha reunit una quarantena de persones, entre familiars i amics. Els impulsors de la mobilització denuncien que el presumpte homicidi s’ha silenciat durant 15 dies. Durant la manifestació han cridat consignes demanant justícia i amb missatges antiracistes com ara “la mort d’un negre també és important”.

L’entorn més proper de Mamadou Haidara denuncia que no van saber res del noi fins dies després de la seva mort. El pare del noi, Sadio Haidara, ha explicat a betevé que demanen que el cos sigui repatriat al país d’origen, on hi ha la mare i la major part de la família. La protesta ha avançat pel passeig de Lluís Companys, ha tallat diversos carrers com la via Laietana, ha passat per Colom i ha acabat a la plaça de Sant Jaume.