Ikea dissenya cuina adptada

La botiga d’Ikea de Badalona i l’Institut Guttmann han col·laborat conjuntament en el disseny de la primera cuina adaptada per a persones que pateixen una discapacitat i van en cadira de rodes. També en la millora de l’accessibilitat i recorregut de la botiga. Ikea ha treballat amb l’equip de terapeutes ocupacionals de l’Institut i amb Ricard Hernández, pacient de l’hospital.

Un equip d’interioristes d’Ikea ha dut a terme el disseny

L’equip d’interioristes d’Ikea ha estat l’encarregat de crear la cuina específicament per a les instal·lacions de l’hospital amb les respectives adaptacions, que inclouen l’alçada dels mobles, el disseny dels tiradors, una pica apta per acostar-se amb la cadira i mobles auxiliars modulars i desplaçables. Tots els acomodaments tenen la finalitat de facilitar les activitats diàries i oferir una vida més normalitzada, autònoma i independent.

La col·laboració té com a objectiu comú la inclusió

La finalitat d’aquesta cooperació és vetllar per la millora de la inclusió i l’accessibilitat de les persones amb discapacitat en el seu dia a dia. La intenció de totes dues institucions consisteix a treballar per una societat més justa, més inclusiva i en què totes les persones, independentment de les seves capacitats, puguin accedir a les mateixes oportunitats.