El comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, ha volgut tranquil·litzar les famílies de l’Escola Entença després que s’anunciés l’ajornament del trasllat del centre a l’emplaçament provisional dels Jardins de Marcos Redondo. Diu que l’Ajuntament vol blindar aquesta ubicació perquè no rebi cap revés jurídic més endavant i s’hagués de desallotjar l’escola. Els veïns d’aquesta àrea han manifestat el rebuig a traslladar-hi el centre educatiu, perquè no volen perdre un espai verd al barri. Actualment el centre es troba ubicat al recinte de l’Escola Industrial i ha generat moltes protestes entre les famílies perquè està a tocar d’una subestació elèctrica. La darrera va ser en l’últim ple de l’Eixample, en què les famílies van escridassar els polítics i es va haver de suspendre la sessió. Una altra de les problemàtiques de l’espai actual és que ha quedat petit per incorporar-hi més cursos. Actualment hi ha 150 infants de P3, P4 i P5 i el proper curs s’hi incorporarà un grup més. Sobre aquesta qüestió ha dit que durant l’estiu es faran obres per ampliar les instal·lacions i adequar-les als nous alumnes.

L’Ajuntament treballa en un pla B

Essomba ha assegurat que el setembre del 2020 l’escola s’ubicarà en el nou espai i la voluntat és que ho faci en els Jardins de Marcos Redondo. En cas que la proposta no pugui prosperar l’Ajuntament treballa en un pla B. Es tracta d’un solar a la zona sud-est de la presó Model.

Sobre la ubicació definitiva també s’ha pronunciat. Essomba ha dit que l’Ajuntament segueix treballant per construir l’escola al solar de la cruïlla entre els carrers de Casanova i Provença. Es tracta d’un espai cedit a l’Hospital Clínic on s’havia de fer una ampliació de les instal·lacions.

El comissionat d’Educació ha anunciat també que abans que acabi el mes de juny es reunirà amb les famílies per explicar-los el nou escenari.