Fa un any i mig que l’Escola Entença va obrir portes en uns mòduls provisionals al recinte de l’Escola Industrial. Des de llavors, les famílies dels alumnes estan en lluita per aconseguir una ubicació definitiva. Primer, els van dir que els traslladarien a la Model quan la presó es buidés. Però, ara, aquesta opció perilla. El president de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI), Oriol Duran, assegura que tothom ho dona per fet, sobretot el districte, perquè ja hi ha una escola provisional allà i s’hi quedarà. “Novament som agreujats. Tot i que som els primers que havíem d’anar allà, han decidit que no hi anirem”, assegura Duran.

Les famílies reclamen que l’escola tingui tots els espais necessaris, com una cuina o un pati en condicions. Descarten les opcions que s’han considerat fins ara: tant l’edifici municipal situat a Londres amb Villarroel com l’espai de l’Escola Industrial proper a una subestació elèctrica, una possibilitat que els ha arribat extraoficialment però que rebutgen per insegura. Constanza Saavedra, responsable de Comunicació, deixa clar el posicionament de l’AFI del centre i afirma “en cap cas acceptaríem estar a sobre la subestació elèctrica perquè allà els mesuraments ens han dit que no és viable, no és possible, i és nociu per a la salut.”

Les famílies es trobaran aquesta setmana amb el districte per intentar trobar una ubicació definitiva per a l’escola al barri.